Jorde i solskinn

Om Søndre Vego Gård

Søndre Vego Gård ligger idyllisk til i skogs-traktene på Krekling mellom Kongsberg og Hokksund. Gården er en del av Grønn Omsorg-nettverket og tilbyr organiserte og varierte aktiviteter for barn, unge og voksne.

Søndre Vego Gård har vært drevet etter Grønn Omsorgs-prinsipp siden 2002, og er et tilbud for enkeltmennesker eller grupper, basert på gårdens og nærmiljøets ressurser. 

Gården tilbyr avlastning primært i helgene, men har også brukere boende i kortere og lengre tid. 

Søndre Vego gård ble sannsynligvis bebodd allerede i vikingtiden, og det finnes to grav-hauger som vitner om dette. Gården har vært i familien eie siden slutten av 1600 tallet. Den ene av to gravhauger ble gravd ut av nå-værende eiers tippoldefar, rundt 1830 tallet. Her har han risset inn sitt eget navn og det årstallet han, som det kalles ”brøt på haugen”. På gården er det et av de eldste Eldhus med grue der vi med brukere lager pizza, brød og kaker etter  stenbakt-ovn-prinsipp. I moderne tid driver gården med korn og raps-produksjon.

 

Bakerovn

Kontaktinformasjon

Daglig leder: Firoza Vego. Mobil: 41241911/ 91741761. Mailadresse: vegofiroza5786@gmail.com. Gårdens adresse: Åssideveien 173, 3018 Skollenborg

Slik finner du oss: Kommer du fra Drammen til Vego Gård har du tre alternativer:

1) E134/Kongsberg over Basserudåsen (vei 286). Ved veiskillet ta til høyre i Kreklingkrysset, så er Åssideveien straks på venstre hånd. Følg veien oppover og til høyre i kryss. Kjør et par minutter og finn Vego er på høyre hånd.

2) Vei 286 fra rundkjøringen ved Langebru motell/bensinstasjon (nær Hokksund kirke) forbi Darbu mot Kreklingkrysset. Ta til venstre og på ny venstre. Følg Åssideveien. Avkjøring til høyre i kryss og etter et par minutter kjøring har du gården på høyre hånd.

3)Vei 35 fra Vestfossen over Eikernbrua. Noen minutter senere holder du rett frem i et kryss og kjører langs skogs-brynet til Vego (på høyre hånd). Gården er skiltet fra alle kanter.

Fra Kongsberg kjører du mot Skollenborg og videre mot Krekling. Like før Krekling-undergangen tar du av til høyre opp mot skogbrynet og følger Åssideveien et par minutter, til gården som ligger på venstre hånd.

Fra Kongsberg kan du også ta E134 ut av byen. I stor rundkjøring ta mot Krekling over Basserudåsen (vei 286). Etter ett par minutter, til høyre i Kreklingkrysset og første vei til venstre. Følg så Åssideveien opp til første kryss. Ta til høyre og følg vegen et par minutter. Vego gård på høyre hånd.